Bemutatkozás

A Magyarországi Bélyeggyűjtő Egyesületet 2016-ban alapítottuk. Szervezetünk célja, hogy megszervezze, támogassa a hozzá önkéntesen csatlakozott, a bélyeggyűjtéssel és más hasonló gyűjtési területekkel (pl. levelezőlap-gyűjtés) foglalkozó, önálló egyesületként és nem önálló formában működő gyűjtői közösségek valamint az egyénileg csatlakozó természetes személyek (tagok) tevékenységét, segítse hazánk filatéliai eredményeinek megőrzését és publikálását.

 

 

Ösztönözzük a fiatalok bevonását is közösségünk életébe. Az előkészületeket követően 2017 elején megkezdtük a szakmai munkát.
A 12 fő alapító tagsághoz képest hamar sikerült a létszámot 33 főre gyarapítanunk. Elindítottuk az egyesületi periodikánkat is, melyet 2017-ben 7 hónapon, 2018-ban 12 hónapon, 2019-ben 4 hónapon keresztül havonként az interneten keresztül adtuk ki.

MABEOE

Tradíció

Bélyeg

közösség

Az ALÁBBI Eseményeket szerverztük:

Az Egyesület a dél-pesti régióban széles körben ismertette meg magát és 2017. szeptember 9-10-én sikerült a Csili Művelődési központban egy bélyegkiállítással egybekötött Bélyegfesztivált tartanunk, melyre a dél-pesti általános iskolákat is meghívtuk. Az Egyesület az Arany János év tiszteletére emlékbélyeget (személyes bélyeg formában) hozott forgalomba. A Magyar Posta Zrt. Filatéliai osztály vezetője részvételével „Fórumot” is tartottunk a gyűjtők nagy örömére. Mini bélyegárverésre és börzére szintén sor került. A bélyeggyűjtők bélyeggel való ellátása érdekében egy bizományosi szerződést kötöttünk a Postával. Sikerült az ifjúsági bélyeggyűjtőknek 50%-os áron biztosítani a pecsételt bélyegeket a szerződésben foglaltak szerint. A Gyulai István általános iskolában 2017-ben bélyegszakkört tartottunk több diák részvételével.

  1. szeptember 8-9-e között megtartottuk a VI. Dél – Pesti bélyegfesztivált. Az Egyesület a Mátyás király év tiszteletére emlékbélyeget (személyes bélyeg formában) és levélzárót hozott forgalomba.

A 2019–ben elindítottuk az Országos Ifjúsági Bélyeggyűjtők Versenyét. A Versennyel kapcsolatos minden információ megtalálható az egyesület honlapján és a facebook-on is. A versenyhez megnyertük többek között a Bélyeg múzeum és a Magyar Posta támogatását is. A verseny eredmény hirdetése a VII. Dél – Pesti Bélyegfesztiválon megtörtént. A VII. Dél-Pesti bélyegfesztivál 2019. szeptember 7-8-án került megrendezésre a Csili Művelődési Házban. A Rákóczi emlékév tiszteletére, valamint elhunyt alapító Elnökünk emlékére személyes bélyeget adtunk ki.  A magyar Posta kihelyezett postahivatalt működtetett első napi bélyegzéssel. A fesztivál látogatóit pörkölttel vendégeltük meg.

További Terveink
2019-2020-as évre

Az ifjúsági verseny folytatásaként, meg kívánjuk szervezni az Ifjúsági bélyeg hétpróbát. Ennek keretében 3-4 fős ifjúsági bélyeggyűjtők mérhetik össze tudásukat, különböző állomásokon. Az állomásokon bélyegekkel (illetve közvetve irodalommal és történelemmel) kapcsolatos feladatok lesznek, melynek megoldását zsűri felügyeli és pontozza. A nyertes csapatot jutalmazni fogjuk, de a többi csapat is kap kisebb ajándékot.

További terveink között szerepel szakmai előadások szervezése, neves szakértők bevonásával és közös cserenapok tartása, más bélyeggyűjtő egyesületekkel közösen.

A IX. Dél-Pesti Bélyegfesztiválon programja jelenleg is tervezés alatt van.

Magyaroszági Bélyeggyűjtő Egyesület

Összejövetelek helye:

Csili Művelődési Központ

Pontos cím:
1201 Budapest Baross utca 55.

Telefonszám:

+36 70 339 57 69